';

Justitie en Veligheid: 5 challenges

Deadline: Apr 19 2018

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is aanwezig op de StartupDeltaSummit en heeft vier challenges waarvoor ze graag met ondernemend Nederland het gesprek aan gaan. Heb jij een oplossing in huis voor een van de onderstaande vraagstukken? Meld je aan voor een kennismaking met JenV en ga het gesprek aan tijdens de summit.
 
Informatie; stukken beter
Informatie is niet meer weg te denken in ons werk. Het is het primaire weefsel van de samenleving. Ook bij JenV wordt informatie continu gecreëerd, bewerkt, opgeslagen en gedeeld in enorme hoeveelheid informatie ontstaan die ons boven het hoofd dreigen te groeien. ​Help ons aan innovatieve ideeën/oplossingen om informatie efficiënt te bewaren, te delen en terug te vinden!
 
Slim (op)laden
Binnen 10 jaar zijn alle dienstauto’s van het OM elektrisch en moet er een infrastructuur zijn die opladen mogelijk maakt en de juiste en actuele informatie biedt over beschikbaarheid, online  reserveringen van oplaadpunten. Efficiënt gebruik van een oplaadpunt via ‘sharing’ is hierbij van essentieel belang. ​Ontwikkel een online tool voor gebruikers van elektrische voertuigen (EV) binnen het OM voor het signaleren, reserveren, controleren en delen van oplaadpunten bij Rijkskantoren (ChargeSmart & Social Charging).
 
Beleid is realiteit 
Overheden zoeken steeds naar de ideale verbinding tussen beleidmaken en de maatschappelijke werkelijkheid, beleidsmakers worden uitgedaagd om hun kennis en inlevingsverhogen continu te vernieuwen en van buiten naar binnen te werken, tal van instrumenten worden hiervoor gebruikt: rondetafelgesprekken, werkbezoeken, veldstudies, praktijkstages. De samenleving wordt ingewikkelder, de verschillen worden groter en de gevoelens van onbehagen nemen toe.,​ ​we  dagen je uit met creatieve en innovatieve ideeën
te komen om een betere aansluiting tussen beleid maatschappelijke werkelijkheid te realiseren.  #hoedan?

Quantified self, helpt!
Binnen de Dienst Justitiele Inrichtingen (DJI) heeft Quantified Self  inmiddels ook zijn weg gevonden. We zijn op zoek naar innovatieve  middelen die de behandeling verbeteren en de kans op een geslaagde terugkeer in de maatschappij vergroten. Slimme meetapparatuur stelt mensen in staat informatie over zichzelf te verzamelen, die te interpreteren en vervolgens om te zetten in leereffecten en actie   ​Ben jij enthousiast ontwikkelaar van Quantified self oplossingen, en heb je een idee dat past binnen deze uitdaging, dan komen we graag met je in contact.

Geautomatiseerde herkenning van gezichtskenmerken
De politie maakt verdachten foto’s en foto’s van figuranten om confrontaties met getuigen mee te doen. Deze foto’s (vele duizenden) moeten geclassificeerd worden op een flink aantal kenmerken. Denk aan: wel niet brildragend, wel geen baard, snor etc. Dit gebeurt nu handmatig. ​ We zoeken een vorm waarbij dit geautomatiseerd kan en waarbij de hele keten in eigen hand is (dus geen gebruik gemaakt wordt van cloud computing van bijv Microsoft Azure of Google).Wil jij op 19 april met JenV in gesprek over deze challenges of over een heel ander idee dat je graag bij hen pitcht? Tussen 15:00 en 18:00 kan je met hen in gesprek op de StartupDeltaSummit in Arnhem. Bestel dan een ticket (als je dat nog niet gedaan had) en meld je hier aan voor een speed date met JenV.