';

Stedin Challenge: afsluiten gasleiding

Deadline: Apr 19 2018

De Nederlandse Overheid heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn in de gebouwde omgeving. Dit betekent onder andere dat de komende decennia alle zeven miljoen woningen in Nederland worden aangesloten op een duurzaam energiesysteem. Een energiesysteem waarin fossiele brandstoffen, zoals aardgas, plaatsmaken voor duurzaam opgewekte energie. Van energiebronnen die niet opraken en de planeet niet uitputten of vervuilen. De huidige opties om woningen van duurzame warmte te voorzien zijn: met duurzaam gas, met een warmtenet of elektrisch met een warmtepomp.


We zijn op zoek naar partijen die een innovatieve methode hebben of kunnen ontwikkelen, waardoor we een gasleiding veilig en onder druk kunnen vervangen! Welke startups en innovators kunnen ons hierbij helpen?!
 
Wat is er te winnen?

 • De startup/innovator met de beste pitch maakt kans op een tegemoetkoming in het opstartgeld (max. €30.000,-) om tot een oplossing (proof of concept) te komen waarmee getest kan worden.
 • Verder zorgen we voor een proefopstelling waarmee we jouw oplossing gaan testen. Onze specialisten zijn aanwezig en geven feedback mbt veiligheid en beheer, zodat de oplossing verder verbeterd kan worden.
 • Bij een succesvolle uitkomst van de pilot met de proefopstelling zal er een praktijkcase worden gefaciliteerd om de oplossing te testen.
 • Vervolg is afhankelijk van de propositie. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om één van de huisaannemers te worden van Stedin voor het verwijderen van gasaansluitingen danwel dat wij een technisch product voorschrijven aan reeds bestaande aannemers.Waar zijn we naar op zoek?
We zijn op naar een innovatieve methode waardoor we een gasleiding kunnen afsluiten, net voor de voordeur (overgang van onderdeel 2 naar 3), terwijl de druk er nog op staat.

 • De methode moet 100% veilig zijn voor onze medewerkers en bewoners. 
 • De methode moet ervoor zorgen dat we vervolgens de onderdelen 3 t/m 6 veilig kunnen verwijderen.
 • De nieuwe methode moet ervoor zorgen dat we de kostprijs van het afsluiten van een gasleiding kunnen terugbrengen van €600,- naar €100,-.
  • De methode moet dus snel en eenvoudig uit te voeren zijn door onze medewerkers.
  • De methode zelf moet ook een beperkte kostprijs hebben.Waar zijn we niet naar op zoek?
Oplossingen waarbij componenten in de woning achterblijven tenzij een oplossing bedacht wordt voor het eenvoudig overdragen van notarieel eigendom.


Meer informatie of meedoen?

Meer informatie of meedoen aan deze challenge kan via het platform ​Starthubs.co​.
 
Informatiebijeenkomst (Matchup)  
Heb je vragen over deze challenge of wil je met ons kennismaken? Kom dan 19 april naar de​ ​StartupDelta Summit​ in Arnhem. Tussen 15.00 en 17.00uur organiseren we een informatiebijeenkomst (matchup) waar je al je vragen aan ons kunt stellen. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!  Wil je erbij zijn? Meld je hieronder aan!