Locatie voor toekomstplannen

Bekijk via deze pagina wat het IPKW zoal te bieden heeft. Daarnaast vind je hier informatie over de invulling van de 10.000 vierkante meter industriehal en praktische informatie die van pas kan komen.

“Waar moeten we zijn? Voer jij het juiste adres in met behulp van de navigatie?” Juist ja, dit is de juiste pagina voor de praktische informatie!

Vervoer

Kom met het OV!

We raden iedereen, i.v.m. parkeer schaarste, aan om met de trein naar Arnhem Centraal Station te komen. Vanaf hier kun je gebruik maken van de gratis pendel.

Gratis pendel

Vanaf 11:30u tot 14:00u rijdt er een gratis pendel naar Industriepark Kleefse Waard Arnhem centraal. Deze zal vertrekken vanaf het Kiss and Ride station Arnhem Aan de Amsterdamseweg. Vanaf 17:00u tot 21:00 zal de pendel je ook terug naar het station brengen.

Auto

Plan hier online je route naar het IPKW of vindt de routebeschrijving via onderstaande button.

Parkeren

Voor de parkeerplaats volgt u de borden ‘P StartupDelta Summit’ op de Westervoortsedijk. Afhankelijk van de parkeerplaats is het circa 5 tot 10 minuten lopen naar de ingang van de event locatie op het terrein. Daarnaast, kun je gebruikmaken van een pendel tussen de diverse parkeerplaatsen en de eventlocatie op het IPKW terrein, welke wordt aangeboden door Electrocar.

Laadpalen

Kom je met een volledige elektrische auto en wenst u gebruik te maken van een laadpaal? Meld je dan op bij de hoofdentree Westervoorstedijk 73, hier ontvang je parkeerinstructies voor de laadpalen (60) gelegen op het terrein. Op het terrein zijn tevens twee snelladers aanwezig. Lees hier meer over de laadmogelijkheden op het IPKW.

Waterstof tanken

Wil je gebruik maken van ons waterstoftankstation, neem dan contact op met Hygear via 088-9494320.

Overige Informatie

Toegankelijkheid

Gezien het industriële karakter van de locatie raden we aan gepaste kleding en schoeisel te dragen. Het dragen van naaldhakken raden wij daarom ook af.

Faciliteiten voor mindervaliden zijn aanwezig, echter horen we graag op voorhand of extra ondersteuning nodig is en dit faciliteren wij graag. Denk bijvoorbeeld aan een parkeerplaats in de buurt van de ingang. Voel je vrij om ons via startupdelta_summit@gelderland.nl te contacteren.

Hapjes en drankjes

Gedurende de ontvangst van 12:30 uur tot 14:00 uur worden er sandwiches geserveerd en vanaf 19:30 uur serveren wij een biologische puntzak friet met stoof en een Pokebowl. Koffie, thee en water is gedurende de hele Summit vrij verkrijgbaar.

Gedurende de overige momenten kunt u doorlopend, voor eigen rekening, terecht bij de foodtrucks en bars voor versnaperingen en drankjes.

Krijg hier een indruk van het vooruitstrevende Industrie Park de Kleefse Waard (IPKW). Laat je inspireren door de rijke historie en de huidige innovatieve insteek die door de combinatie van aantrekkelijke bedrijfseconomische perspectieven en sociaal ondernemerschap ontstaan is.

Hotspot innovatie, duurzaamheid en clean tech

Industriepark Kleefse Waard

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is een prijswinnend bedrijventerrein dat duurzame energie-gerelateerde ondernemers huisvest, faciliteert en met elkaar verbindt. In een omgeving die zowel vanuit bedrijfseconomisch perspectief als vanuit sociaal ondernemerschap interessant is, staat samenwerken met innovatieve bedrijven centraal.

Place to be 19 April

Plattegrond StartupDelta Summit

In 2025 is IPKW het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland. Met dat doel werkt IPKW elke dag om het park beter, mooier en groener in te richten. IPKW is daarbij één groot proefveld, waar samen met huurders, partners, kennisinstellingen, overheden en stakeholders gewerkt wordt aan een circulaire ambitie. Een inspirerende en ondernemersrijke locatie en daardoor de perfecte locatie voor de StartupDelta Summit.

Vroeger…Toen…Nu…

IPKW en provincie Gelderland in beeld

“Vroeger”: Om aan de groeiende vraag naar rayonvezel te voorzien, werd in 1941 een strocellulose- en celvezelfabriek voor de kledingindustrie gebouwd. Als locatie werd gekozen voor Arnhem en meer specifiek de Kleefse Waard. De fabriek werd voor de oorlog gemoderniseerd om zo bij te dragen aan de groei van de Algemene Kunstzijde Unie (AKU) en de Nederlandse economie. Tijdens de oorlog werd de productie gestopt en na de oorlog kwam de productie weer op gang en volgden er diverse uitbreidingen.

“Toen”: In 1969 fuseerden de AKU en Koninklijke Zout Organon (KZO) tot het AKZO-concern. Vanaf 1971 kwamen onderwerpen die het milieu betreffen regelmatig aan de orde en ontstonden er op medewerkers gerichte campagnes zoals ‘Energie idee? Hier ermee!’ De jaren negentig stonden vooral in het teken van herstructurering en decentralisatie. In 2003 kocht ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch het terrein en ontwikkelde het zich tot een hotspot voor duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap.

“Nu”: De provincie Gelderland ambieert een innovatieve, circulaire en internationale economie. Dit zijn krachtige ambities die momenteel verwezenlijkt worden door de kweekvijvers van universiteiten die gespecialiseerd zijn in de AgroFood en Health sector en Maakindustrie. Het IPKW werkt met volle overtuiging mee aan deze ambities.