Side events

Side-events zijn initiatieven van derden en zijn als programma onderdeel alleen bestemd voor genodigden. Bekijk hier het overzicht van de side-events.

 

Samenwerking med-tech fondsen (Blue Sparrows)

Med-tech fondsen gaan we elkaar in gesprek. Over het elkaar doorverwijzen van proposities die in een andere fase, focus of behoefte hebben dan de individuele fondsen kunnen bieden. Om zo een effectief ecosysteem voor medtech-ondernemers te creëren.

Studenten debatteren over de toekomst van Nederland

In het studentendebat nemen teams van onderwijsinstellingen het tegen elkaar op in een discussie over de toekomst van Nederland. Stellingen over actuele thema’s rondom innovatie, duurzaamheid en de leefomgeving, jong ondernemerschap en de huidige onderwijsinrichting zullen vurig worden beargumenteerd! Een jury bestaande uit inhoudelijke experts zal een winnend team uitroepen. Publiek bij deze debatwedstrijd is zeer welkom (aanmelden niet nodig)!

Tekdelta

TekDelta organizes for it’s partners prior to the Summit a meetup and match event. Partners and selected Startups only.

Pitchfinale Gelderland daagt je uit!

Provincie Gelderland heeft 6 maatschappelijke challenges uitgezet waarop impact-startups vanuit het hele land op hebben gereageerd. Na een streng selectieproces, waarbij is gekeken naar zowel de potentie en haalbaarheid van de oplossing als naar de impact voor Provincie Gelderland, presenteren de genomineerde bedrijven vandaag hun plan. De pitchfinale vindt plaats van 10.00-12.00u, de bekendmaking van de winnaars vindt plaats om 15.00u.]

De Vooruitdaging

Tijdens deze workshop richt je met een groep studenten een onderneming op waarmee je een opdrachtgever gaat uitdagen. Jullie hebben als young professionals de ambitie om in de toekomst een substantieel marktaandeel van deze opdrachtgever te veroveren. Je wordt voortdurend begeleid en geprikkeld door ervaren begeleiders van de Raad van Toekomst om zo maximaal rendement te halen uit deze challenge!  De opdrachtgever nodigt de groep met het best beoordeelde ‘plan’ uit op kantoor om de ideeën verder te bespreken en een gezamenlijk start hiervan te onderzoeken. Dus grijp deze kans!

Innovation Energizer

Arnhem heeft een reputatie hoog te houden als ‘slimme meterkast van Nederland’. Grote spelers als Tennet, Alliander en DNV-GL zijn hier gevestigd, maar er zijn ook veel kleinere (en ook: startende) bedrijven gevestigd die energie-gerelateerde innovaties ontwikkelen.

Die innovatieve dynamiek is hard nodig, want we staan voor een enorme opgave van de energietransitie. Om die transitie te laten slagen zijn nieuwe technieken en innovatieve diensten hard nodig, of het nou gaat over energieopslag, warmte of herwinbare energie.

Graag nodigen we jullie uit voor Innovation Energizer, een samenwerking van het Energy Café en Innovate X Change. Tijdens Innovation Energizer laat Arnhem zien welke innovatieve projecten er zoal in de pijplijn zitten en vragen we enkele startups om hun visie op de toekomst met ons te delen.

Met bijdragen van onder andere:

Hans Biemans (If-technology) over het project Smart Polder

Wiebrand Kout (Elestor) over goedkope energieopslag met een flow batterij

Melvin Venema (Venema) over de Vehicle Fast Charger vanaf het trolley-netwerk

Ilse Wissink (EXE, energy exchange enablers) over de virtual powerplant