Startup Ecosystem

Op de StartupDelta Summit komen we samen om te bouwen aan het startup ecosysteem in Nederland en alle belangrijke spelers met elkaar te verbinden. Om inzichtelijk te maken wie de spelers in het ecosysteem zijn, presenteren we het Startup Infrastructure Diagram (ontwikkeld door Halbe&Koenraads). We willen niemand missen, dus de maanden in aanloop naar de StartupDelta Summit worden gebruikt om het diagram aan te vullen met suggesties. Op 19 april wordt het diagram gepresenteerd en jij bent hierbij van harte welkom.

Voor meer info over het Startup Infrastructure Diagram mail Denise@halbekoenraads.nl
Download het diagram als pdf Download het diagram als .jpg

Het startup ecosysteem bestaat uit vijf pijlers: expertise, netwerk, educatie, support & kapitaal.
Met behulp van de diagram brengen we de actoren binnen het ecosysteem in kaart. Ben jij er ook bij?

Ecosysteemplein Summit

Deelnemers uit het Ecosysteem verbinden

Startup Infrastructure Diagram

Ecosysteem in kaart

De SID laat de organisaties en programma’s zien die de infrastructuur van een startup ecosysteem vormen. We hebben uitgebreid onderzocht en getest hoe zo’n infrastructuur nou echt in elkaar zit, en we zijn gekomen tot 5 categorieën. Hierbinnen kijken we naar de partijen die zich richten op het ondersteunen en versterken van de infrastructuur van het nationale ecosysteem.

Network

One single hub

In een sterk ondernemerschap ecosysteem is er interactie, samenwerking en verbinding tussen partijen. Zo komen op de StartupDelta Summit is onverwachte verbindingen tot stand. Ook competities, coworking spaces, platformen en media zijn belangrijk voor het verbinden van ons ecoysteem.

Talent

Ondernemend en nieuwsgierig Nederland

We behoren tot de wetenschappelijke wereldtop en leiden steeds meer mensen met een ondernemende mindset op. Door heel het land zetten organisaties zich in om het beste talent op te leiden.

Support

Ondersteuning van start to groei

We bouwen samen aan een infrastructuur waarin startups sneller kunnen starten, groeien en internationaliseren. Startups in alle fasen kunnen praktische ondersteuning krijgen. De overheid faciliteert een omgeving waarin startups kunnen bloeien. Maak op de Summit kennis met de partijen die jou kunnen helpen.

Capital

Toegang tot kapitaal

Het totaal geïnvesteerde bedrag in Nederlandse startups in 2017 kwam neer op ruim €646 miljoen. Het diagram maakt inzichtelijk welke partijen het ecosysteem van kapitaal voorzien: van preseed tot private equity.

Expertise

Ons onderscheidend vermogen

Met onze 10+ innovatieve regio’s lopen we voorop in de ontwikkeling van nieuwe kennis, expertise en innovatie waarin we wereldwijd uitblinken. Maak tijdens de StartupDelta Summit kennis met de innovatiehubs in Nederland.